2020. június 29., hétfő

Nalini Singh: Vonzódás

Nalini Singh egy új-zélandi írónő, akinek nagyszerű romantikus-fantasy regényei többször is felkerültek a New York Times bestseller listájára. Emellett számos díjat is a magáénak tudhat. Egy írónő, ki számos munkában kipróbálta már magát és ez megmutatkozik a könyvein is, hiszen a legkülönfélébb munkákat is hitelesen ábrázolja. Még ő a szerelem dallamán játszik, addig az olvasó szíve csak úgy kalapál és reménykedik, hogy az igaz szerelem utat tör magának.

Sascha ​Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.


Próbáltam visszaemlékezni, hogy hogyan találtam rá erre a könyvre 2015-ben. Őszintén mondom, hogy fogalmam sincs. Az viszont biztos, hogy már akkor is teljesen belezúgtam ebbe a sorozatba. 

A borító az első, amit minden könyvön megnézek. Itt is néztem és néztem és azt kell mondjam, hogy ez egy igen guszta, nyálcsurgató borító. *-*

A Vonzódás az Egy világ - két faj - állandó küzdelem sorozat nyitókötete, ami bevezet minket az alakváltók és mentálok világába. A jövőben járunk, ahol a világot már nem az emberek uralják. Az alakváltók és a mentálok felül emelkedtek az emberiségen. A mentálok irányítják az egész világot. Érzelem mentes, racionális lények, kik nem tudnak szeretni, sem gyűlölni. Ők lennének a tökéletes irányítók? Van amit nem lehet érzelmek nélkül megtenni. Van valami amit a mentálok sem bírnak kiirtani az életükből. Ez a valami nem más, mint a hatalom vágy.

Az alakváltók 40% ember, 40% állat és 20% vérszomjas természetvédőkből állnak. Általában nagy falkákban élnek és agresszívan védelmezik a területüket, a nőiket és a kölykeiket. A mentálokkal szemben őket az ösztönük és érzelmeik irányítják. 

A történetünk egy "hibás" mentálról és egy érzelmileg sérült leopárd alakváltó alfáról szól. Mindkettőjük élete kemény volt és a lelkük megtépázott. A józan ész ott kiabált, hogy Ne! csinálják, a népeik ott kiabáltak, hogy Ne! csinálják az egész univerzum kiabált, hogy Ne! csinálják. Tudjátok, hogy végül mit tettek? Csinálták! Persze ez ennél egy kicsit komplikáltabb volt. 


Sascha életútját követve láthatjuk, hogy nem szabad mindig elfogadni a társadalom által ránk erőltetett élet utat, viselkedés formát vagy bármi hasonlót. A saját utunkat kell kitaposni és azt követni. 






Lucas gyerekkorban túlélte az egyik legborzalmasabb dolgot amit egy gyerekkel vagy egyáltalán egy felnőttel megtörténhet. Ezek után hosszú évekig bezárta a szívét, hogy senki elvesztése ne okozzon neki még egyszer olyan fájdalmat, mint amit gyermekként át kellett élnie. 






Kettejük megismerkedése, összebarátkozása majd kibontakozó szerelmük világított rá mindkettejük számára, hogy ahhoz, hogy legyen jövőjük túl kell lépniük a múlton. Legyőzve a múltukban lévő félelmeiket, túllépve önmagukon, elfogadva mindazt a jót amit az őseik hagytak rájuk. Ez két hihetetlenül erős jellem együtt kapta meg a megváltást, mikor a szerelmük egyesült és kiszakadva a zajos városból el tudtak bújni az erdő közepén egy fa tetején.

A történet tökéletességéhez hozzájárultak a humoros és élcelődős beszólásokkal dobálózó falkatagok, egy olyan felfoghatatlan mentál háló, mely nagyobb rejtély, mint maga az űr és a gyönyörű táj, mely minden ember szívét megdobogtatja. 

Mentálok, alakváltók és emberek. Egy új világ, ahol semmi sem olyan, mint amilyennek látszik. A Vonzódás bevezet minket ebbe a világba és benne is tart az utolsó ütközetig.

Néhány kedvenc idézetem a könyvből

"Sascha óvatosan beleharapott a sütibe. Éppen, hogy meg tudta állni, hogy sírva ne fakadjon. Nem csoda, hogy az egyház valaha az ördög csábításának nevezte a csokoládét. Legszívesebben az egész tányért maga elé vette volna, de mérsékelte magát, és szépen lassan elfogyasztotta a sütit."
"– Az emberi nők évszázadok óta pofon vágják a férfiakat, ha azok szemétkednek velük. Csak azt tetted, ami természetes."
"Az a nő, aki majd Hawke párja lesz, bizonyára vagy nagyon bátor, vagy nagyon buta."
"Sascha felnevetett. A két férfi egyszerre fordult felé, a bennük lakó vadállatot lenyűgözte a tiszta hang. Lucas rádöbbent, hogy akkor hallotta Saschát először nevetni. A vágya, hogy kisajátítsa a lányt, fájó féltéssé változott. Sascha többet jelentett neki, mint azt valaha is gondolta volna. Ha a lány meghal, az ő szíve is vele hal."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése